עריכת תמונות – עיבוד מקצועי

איך לעבד תמונות בצורה מקצועית- האם חייבים לצלם ב-RAW?

אם אתם רק מתחילים לצלם, בטח שמעתם ש־RAW זה חובה. שצילום ב־JPEG זה "חובבני". אז בואו נעשה סדר – כי האמת הרבה יותר פשוטה ממה שנדמה לכם.

מה זה בכלל קובץ RAW ולמה מדברים עליו כל כך הרבה?

RAW הוא פורמט "גולמי" שלא עבר עיבוד במצלמה. כמו צילום בפילם שעדיין לא פותח. היתרון? גמישות מטורפת בעריכה – תיקון חשיפה, שינוי גוונים, החזרת פרטים בצללים ובהיילייטים. החיסרון? קבצים כבדים, דורש תוכנה לעריכה, וזמן.

אז למה בכלל לצלם ב־JPEG?

JPEG זה פורמט דחוס. מה שרואים זה מה שיש – והמצלמה כבר הוסיפה חדות, צבעים, קונטרסט, איזון לבן וכו'. לצלמים מתחילים זה נהדר: הקבצים קלים, אפשר לשתף מיד, ולא חייבים לערוך. ואגב, גם המצלמות של היום יודעות להוציא JPEG מעולים.

מה אומרים הצלמים המקצועיים ?

  • אם לא עורכים – אין צורך ב־RAW. הרבה טוענים ש־RAW מיותר אם לא מתכננים לערוך את התמונות.
  • JPEG זה לא מילה גסה. גם צלמים מקצועיים (כולל כאלה שעובדים עם קבוצות ספורט) מצלמים JPEG בשביל מהירות.
  • RAW זה ביטוח. לפעמים התמונה יצאה קצת חשוכה או האיזון לבן לא מדויק – RAW מאפשר להציל צילומים עם טעויות של חשיפה ואיזון ללבן.
  • יש גם עניין של סגנון. מי שאוהב לצלם ולהוציא תוצאה סופית מהמצלמה – JPEG יספיק לו. לעומת זאת אם אתם אוהבים לעבד את התמונות אחרי הצילום קובץ בפורמט RAW הוא בשבילכם.
  • אל תצלמו RAW רק כי כולם אומרים. תצלמו מה שעובד לכם, ומה שאתם מרגישים איתו בנוח. אין תשובה אחת נכונה.

אז מה ההמלצה?

אם אתם בתחילת הדרך – תתחילו ב־JPEG. תתמקדו בללמוד קומפוזיציה, אור, סיפור. כשתרגישו שאתם רוצים יותר שליטה בעריכה – תעברו ל־RAW. ובינתיים, אתם יכולים גם לצלם בשני הפורמטים במקביל אם המצלמה תומכת בזה.

הכי חשוב – תצלמו. תשתפו. אל תתנו לפורמט לעצור את היצירתיות.

עוד בבלוג שלנו:

ממליצים עלינו!

רוצים להתחיל לצלם
כמו המקצוענים?

מלאו פרטים ואתם בחצי הדרך!

בעין אחת

לימודי צילום בשטח